Víš jak správně odčervit psa? Jde to i bez chemie!
  26.04.2021 Komentáře 0

Odčervování je kontroverzní téma a malokdo ví, proč to vůbec dělá. 

Většina z nás odčervuje svoje chlupáče tak, jak jim to řekl veterinář. Nebudu ti lhát, i já to tak roky dělala. Netušila jsem, že je to všechno jenom jeden velkej business, prostě jsem mu věřila a neviděla důvod hledat alternativy. Ale...pravda je taková, že cpát do psa tabletku pochybnýho složení jenom proto, že mi to někdo řekl byla vlastně blbost. Nepodložená, nepromyšlená... Sama jsem ze svýho života chemii vyřadila, tak proč bych ji měla dávat psům a navíc preventivně. Tak jak to teda dělat jinak?

Preventivním odčervováním zbytečně riskuješ zdraví svýho chlupáče. Alergická reakce je celkem častá.

Nejlepší je vycházet z podloženejch informací a testů. Stačí 2x do roka odnést na veterinu vzorek bobku. Oni udělají rozbor, neboli koprologii, kde zjistěj jestli je všechno v pořádku nebo jestli má pes nějaké parazity. Pokud je vše OK, tak hurá, nemusím dělat nic. Případně si s chlupáčem můžete udělat lehkej detox křemelinou. Stačí 14 dní, střeva si udrží svoji čistotu dýl a tvoje nehty a vlasy ti rozhodně poděkujou. A střeva samozřejmě taky :)

Pokud nějaký parazity na koprologii najdou, je potřeba udělat očistnou kúru. Bacha, ideálně celá domácnost kromě těhulek.

Taková kúra trvá 14 dní. Každej den si dáte směs bylinek, kterou najdete u nás na e-shopu. A je hotovo! Žádná velká věda, bez zátěže organismu, bez chemie a rizika. 

A ještě ti dlužim dovysvětlení k fotce toho Maďara. Takhle bohužel dopadl po odčervení tabletou. Je to silná alergická reakce, zasáhlo mu to játra, měl mokvavé boláky téměř měsíc. Úplně zbytečně, protože s největší pravděpodobností ani odčervit nepotřeboval. Jeho panička už se poučila a bude teď chodit pravidelně na testy a k nám pro bylinky. A co ty?

Komentáře

Přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl(a) komentovat